HEM & INREDNINGSTIPS NR2/2019

Antikt med modern stil

Blanda antikt med modern stil. Om du har en grundstomme i rummet som är modern ex möblemanget, kan du köpa antika detaljer på ex loppis och skapa en egen unik stil.

Effekter med glans

— Du behöver inte färgsätta med kulörer endast för att få till det du önskar i stil, man kan också använda olika glanser på olika ytor och genom deras olika glansvärden.

— Måla först den matta eller helmatta väggfärgen som grund, prova sen att maskeringstejpa väggarna antingen som rutor på väggarna eller att skapa ränder. Använd sen en vattenbaserad klarlack, antingen i halvblank eller blank om du vill ha en större effekt. Applicera den med en lackfärgs roller eller pensel i det fält som du har gjort med maskeringstejpen. Dra bort tejpen och du har fått en supersnygg högglansig yta som ger fina reflektioner. Lycka till

Kontrast rikedom

— Jobba med mera kontraster i ett rum för att framhäva mer ytor som behöver sticka ut och göra inredningen mer spännande.

— Gå ifrån lite det som kallas standard vitt eller någon annan kulör som är vanlig för den ytan, Oftast tänker man kanske att väggen ska målas i nånting annat men att man glömmer andra detaljer som snickerier som oftast framhävs bäst med en mer kontrastrik kulör. Kanske flytta fondväggen man tänkte göra till snickerierna istället. eller våga ha kvar fondväggen och ha samma känsla på snickerierna. Ledordet är att våga! Lycka till!


Tipsa dina läsare och dela designbyjulander.design.blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: